Ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy, έδωσε το ‘παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 ετών από την ανεξαρτησία του Ουκρανικού Κράτους ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, παρέστησαν τόσο στην μεγάλη παρέλαση στην Ουκρανική πρωτεύουσα, όσο και στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η προεδρία της χώρας στο παλάτι Μαριίνσκι.

Συνάντηση με τον Ουκρανό Πρωθυπουργό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Ουκρανός Πρωθυπουργός

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε, ακόμη, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Denys Shmyhal, ο οποίος δήλωσε ευγνώμων “για αυτή τη συμβολική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Ουκρανία. Για τη χώρα μας, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά τη διάρκεια αυτών των εορτών προάγει την πνευματική ενότητα”, πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρωθυπουργός.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε την Ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και την ανεξαρτησία της Εκκλησίας σας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος τόνισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ κράτους και Εκκλησίας στη χώρα.

Φωτογραφίες: Ουκρανική Προεδρία | Ουκρανική Εκκλησία | Νίκος Παπαχρήστου – Οικ. Πατριαρχείο