Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 7:46

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στις εκδηλώσεις για την επέτειο ανεξαρτησίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskyy, έδωσε το ‘παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 30 ετών από την ανεξαρτησία του Ουκρανικού Κράτους ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, παρέστησαν τόσο στην μεγάλη παρέλαση στην Ουκρανική πρωτεύουσα, όσο και στην επίσημη δεξίωση που παρέθεσε η προεδρία της χώρας στο παλάτι Μαριίνσκι.

Συνάντηση με τον Ουκρανό Πρωθυπουργό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Ουκρανός Πρωθυπουργός

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε, ακόμη, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Denys Shmyhal, ο οποίος δήλωσε ευγνώμων “για αυτή τη συμβολική επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Ουκρανία. Για τη χώρα μας, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κατά τη διάρκεια αυτών των εορτών προάγει την πνευματική ενότητα”, πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρωθυπουργός.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε την Ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και την ανεξαρτησία της Εκκλησίας σας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος τόνισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ κράτους και Εκκλησίας στη χώρα.

Φωτογραφίες: Ουκρανική Προεδρία | Ουκρανική Εκκλησία | Νίκος Παπαχρήστου – Οικ. Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ