Δε, 22/07/24 | 20:25

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Οργισμένη επιστολή του μητροπολίτη Ζακύνθου στον Πρωθυπουργό για βουλευτή της Κυβέρνησης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια οργισμένη επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος καταγγέλλει την ανεύθυνη στάση του βουλευτή της Κυβέρνησης, Διονύσιου Ακτύπη. 

Ο ιεράρχης μέσω της επιστολής του, εκφράζει στον Πρωθυπουργό την έντονη διαμαρτυρία του, για την επιμονή του βουλευτή της ΝΔ, να επισκέπτεται ως ιεροψάλτης, μοναστήρια τα οποία η εκκλησία έχει αποκλείσει με αρνητές μοναχούς, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο μητροπολίτης Ζακύνθου, την ώρα που εκείνος επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε αντιεμβολιαστές ιερείς, ο βουλευτής με τη στάση του αυτή, ειδικά εν μέσω έκρηξης της πανδημίας, ενθαρρύνει τους αντιεμβολιαστές μοναχούς, οι οποίοι είναι αρνητές του κορονοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου στον Πρωθυπουργό

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Από τη μεριά του ωστόσο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Διονύσιος Ακτύπης έσπευσε να απαντήσει στον παραπάνω θόρυβο που έχει προκληθεί απο την πρόσφατη επίσκεψή του σε συγκεκριμένο μοναστήρι.

«Οφείλω να ξεκαθαρίσω με απολύτως σαφή και εξόχως κατηγορηματικό τρόπο πως εγώ ο ίδιος, τόσο ως ιατρός όσο και ως Βουλευτής, από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημειώνει.

Προσθέτει δε πως, «Θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι το μοναστήρι είναι η τρίτη φορά που το επισκεπτόμαστε μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κα Μοθωναίου και αυτό, διότι η μονή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εισροής υδάτων σε κάποιο από τα κτήριά της, πρόβλημα στο οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό να δώσουμε λύση. Με την ευκαιρία λοιπόν της δια του παραπάνω λόγου επισκέψεώς μας δώσαμε το παρών και στη θεία λειτουργία της Κυριακής», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ