Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:03

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΩΡΕΩΝ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Ωρεών: “Για την Εκκλησία η μητρότητα είναι τόσο σπουδαίο γεγονός ώστε να συγκρίνεται με την ιερωσύνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην μητέρα ως πρότυπο καρτερίας και δύναμης πραγματοποίησε την Κυριακή στο Ξενοδοχείο «Παλίρροια» στη Χαλκίδα το τμήμα προβλημάτων γυναίκας και παιδιού του παραρτήματος του λυκείου Ελληνίδων με αφορμή τη μνήμη της Οσίας Υπομονής.

Ομιλητής ήταν ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα, «Κάνε λιγάκι υπομονή – Μία Αγία και ένα όνομα πάντα επίκαιρα». Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρεθεί ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία του Θεοφιλεστάτου.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο μητροπολίτης Χαλκίδος εκλήθη να κλείσει την εκδήλωση. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τις διοργανώτριες και με θερμούς λόγους συνεχάρη τον κ. Φιλόθεο για την εγνωσμένη του άνεση στο λόγο αλλά κυρίως για το εξαιρετικό περιεχόμενο της ομιλίας του, το οποίο προέρχεται από τις λιπαρές του γνώσεις, την πνευματική του πείρα και την μακροχρόνια εμπειρία του, ως πνευματικού κυρίως νέων ανθρώπων και νέων ανδρογύνων.

Αναλυτικά η ομιλία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ