Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:58

Ωρεών: “Σήμερα βλέπουμε σε ποιον καλούμαστε να εμπιστευθούμε την ζωή μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την συμμετοχή πολλών πιστών εορτάστηκε σήμερα η Ανάληψη του Κυρίου στον φερωνυμο ναό του Νέου Κόσμου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο αρχιγράμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο οποίος στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα των εορτών, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αφορά όλους εμάς.

“Ίσως αν το νόημα αφορούσε μόνο τον Χριστό, δεν θα είχε καμία αξία για εμάς. Η αξία των εορτών είναι ότι περιέχουν νοήματα και μηνύματα που έχουν άμεση σχέση με την δική μας ζωή”

Ο κ. Φιλόθεος τόνισε ότι “ο Χριστός σαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος για να μας δώσει την δυνατότητα να ενωθούμε και να υπάρχουμε με τον Θεό. Και με την Ανάληψή Του ολοκληρώνεται η σωτηρία του ανθρώπου καθώς μας αναβιβάζει στο ύψος της θεότητας και μας δίνει την δυνατότητα της θέωσης. Φανερώνει την προοπτική μας, που είναι να γίνουμε κατά χάριν Θεοί”.

Ο Επίσκοπος Ωρεών υπογράμμισε ότι “Σήμερα βλέπουμε σε ποιον ανήκουμε και σε ποιον καλούμαστε να εμπιστευθούμε την ζωή μας. Στον αναληφθέντα Κύριο μας. Το ελάχιστο που μπορούμε να ανταποδώσουμε στον Κύριο και στη αγάπη που μας προσφέρει, είναι να συνεχίσουμε να ζούμε στην Εκκλησία, να τηρούμε τις εντολές του και να μετέχουμε στα Μυστήρια της πίστεως”.

O προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ωρεών για την παρουσία του στη σημερινή πανήγυρη, ενώ ευχήθηκε να έχει δύναμη και φώτιση στα πολυεύθυνα συνοδικά καθήκοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ