Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 17:57

Ωρεών: Να μάθουμε να αφήνουμε τον Θεό να μιλά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πρόσκληση προς τους πιστούς να μην πιστεύουν ότι τα πάντα στη ζωή τους εξαρτώνται από τις δικές τους δυνάμεις έστειλε ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.  

“Να αντιληφθούμε ότι ο Θεός είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο της ζωής μας και να τον οδηγήσει από τον θάνατο στην ανάσταση και να του δώσει την προοπτική της άλλης βιοτής, αυτής της αιωνίου”, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου από τον ιερό ναό του αγίου Παντελεήμονα της οδού Αχαρνών όπου τέλεσε την θεία λειτουργία στα πλαίσια του πρώτου Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Μουσικής Αθηνών προσθέτοντας πως “θα πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε τον Θεό να μιλά και να δίνει αυτά που εκείνος θέλει στους ανθρώπους”.  

Παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα από την θεραπεία της γυναίκας που για δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια βρίσκονταν κάτω από την κυριαρχία της ασθένειας, ο κ. Φιλόθεος σημείωσε πως κατέφυγε στον Χριστό έχοντας την πίστη και την βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο μοναδικός ιατρός των ψυχών και των σωμάτων των ανθρώπων. “Εκείνος που στα αλήθεια όχι απλά γιατρεύει τις νόσους των ασθενούντων αλλά προσφέρει κάτι μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο. Αυτό που αποτελεί το μόνιμο και αληθινό πρόβλημα στη ζωή των ανθρώπων. Θεραπεύει από την φθορά και τον θάνατο δίνοντας την δυνατότητα στον άνθρωπο να ζήσει στην πραγματική ζωή που είναι η αιωνιότητα. Έτσι, ο Χριστός θεραπεύει αυτή τη γυναίκα γιατί βλέπει την πίστη της”.  

Θέλοντας να περιγράψει πως γίνονται στην πραγματικότητα τα θαύματα, ο επίσκοπος Ωρεών επεσήμανε πως η πίστη δεν είναι αποτέλεσμα του θαύματος. “Δεν γίνεται το θαύμα και εγώ πιστεύω γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε στην πραγματικότητα θα σηματοδοτούσε την κατάλυση της ανθρώπινης ελευθερίας αλλά η πίστη αποτελεί προϋπόθεση του θαύματος. Πιστεύω, ζητώ, εμπιστεύομαι και παρακαλώ τον Θεό για αυτό που θέλω και εκείνος βλέποντας την πίστη μου ανταποκρίνεται στο αίτημα του ανθρώπου”. 

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή την πραγματικότητα. “Για αυτό πολλές φορές βλέπουμε τους ανθρώπους ακόμη και εκείνους της θρησκείας να μένουν στον τύπο και να μην βλέπουν την ουσία. Στην πραγματικότητα πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε ότι ο Θεός ακόμη και μέσα στην κατάπαυση των έργων του, ακόμη και μέσα στη σιγή του, συνεχίζει να μιλά και να θεραπεύει δίνοντας την δυνατότητα της ζωής σε όλους τους ανθρώπους”.

Ο κ. Φιλόθεος, αφού μετέφερε προς όλο το εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές και την ευλογία του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου έκλεισε με την προτροπή, “να μάθουμε και εμείς να καταπαύουμε και να ησυχάζουμε ώστε να αξιωθούμε να ζήσουμε στη δική του ζωή και στη δική του αγάπη”.   

Η θεία λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ