Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 0:03

Ωρεών: Κλήση, μαθητεία και αποστολή: τα τρία στάδια που πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η παρουσία του Χριστού δεν έρχεται να υποβάλλει, ούτε να φοβίσει τον άνθρωπο. Έρχεται να τον βρει μέσα στην καθημερινή του δραστηριότητα για να τον καλέσει να τον ακολουθήσει. Ο Χριστός επισκέπτεται με τρόπο ήσυχο και διακριτικό, αλλά τόσο ουσιαστικό, την καθημερινότητα μας”.

Με αυτά τα λόγια ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοή, από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο νέο Ψυχικό.

“Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, έρχεται να μας υπενθυμίσει την κλήση των πρώτων τεσσάρων μαθητών. Δεν έγιναν απλώς “κλητοί”, αλλά “εκλεκτοί”, αφού αποδέχθηκαν αμέσως την πρόσκληση, εγκαταλείποντας την απαίτηση για αυτοζωή και διαπιστώνοντας πως αυτή πραγματώνεται μέσα από τη σχέση με το Θεό. Κλήση, μαθητεία και αποστολή είναι τα τρία στάδια που πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση, από όλους εμάς”.

Έκλεισε λέγοντας “Σήμερα εορτάζουμε δύο κλητούς του Θεού, τον Άγιο Ανδρέα Επίσκοπο Κρήτης, τον Ιεροσολυμίτη και τον Άγιο Μιχαήλ τον Χωνιάτη Μητροπολίτη Αθηνών, το όνομα του οποίου φέρει και ο προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ Σταθάκης, κλητός Θεού, μαθητεύει και ιερουργεί το λόγο της αληθείας.”

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Φιλόθεος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον νεαρό ενορίτη Στέφανο Ντότσικα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIAINFOTO.GR

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ