Δε, 15/07/24 | 4:32

Ωρεών: “Έχουμε έναν Θεό που κάνει τα πάντα για εμάς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Η τελευταία Κυριακή προ της Γεννήσεως του Χριστού πανηγυρίστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Ψυχικό, με περίλαμπρες εκδηλώσεις.

Το πρωί τελέστηκε η θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου πλαισιωμένου από τους ιερείς του ναού.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε σε ένα απόσπασμα από το αποστολικό ανάγνωσμα, όπου γίνεται λόγος στον δίκαιο Αβραάμ, ο οποίος κατοίκησε στη γη, αναμένοντας τη μέλλουσα πόλη, που ο Θεός του υποσχέθηκε ότι θα γίνει η Γη της επαγγελίας. “Αυτό το απόσπασμα έχει άμεση σχέση με αυτό καθεαυτό το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού. Αυτή η ευλογημένη πόλη που θα οικοδομηθεί είναι η ίδια η Εκκλησία. Το Σώμα του Χριστού. Είναι αυτή η νέα πραγματικότητα, που έφερε στον κόσμο με τη Γέννησή Του. Είναι η ευκαιρία που προσέφερε σε όλους εμάς τους ανθρώπους να τη ζήσουμε, να ενταχθούμε σε αυτήν, έτσι ώστε να γνωρίσουμε και εμείς την επαγγελία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “Ο Θεός γίνεται άνθρωπος, για να μας ενώσει στο δικό Του Σώμα. Είναι η μεγαλύτερη ευλογία ο άνθρωπος να ζει μαζί με το δημιουργό του.
Η ζωή που μας προσφέρει ο Θεός είναι αιώνια, παντοτινή, χωρίς ημερομηνία λήξεως.
Για αυτό έγινε άλλωστε άνθρωπος, για να κάνει και εμάς θεούς, να γνωρίσουμε ζωή χωρίς θάνατο”.

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “Αν ο Χριστός αναστήθηκε και νίκησε το θάνατο, τότε ο καθένας μας μπορεί να αναστηθεί και να τον νικήσει. Μόνον όμως, αν παραμείνει σε ένωση και σύνδεση με το δημιουργό του”.

Κλείνοντας, ευχήθηκε “Να συνειδητοποιούμε πως έχουμε έναν Θεό, που κάνει τα πάντα για εμάς. Ενώνεται μαζί μας και αναμένει από εμάς, να εργαζόμαστε καθημερινά για την Ένωση με το δικό Του το πρόσωπο”.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, στην οποία η χορωδία “η Ροδιά” απέδωσε παραδοσιακά κάλαντα της Ελλάδος με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η συνθέτης και μουσικός κ. Μάρθα Μαυροειδή.
Ακούστηκαν κάλαντα από τη νησιωτική Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θράκη, Καππαδοκία και Ανατολική Ρωμυλία.

Προσεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, τέως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ