Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:12

ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Ομιλία του Αγγλικανού Επισκόπου Truro Rt Revd Philip Mountstephen στο Συνοδικό Μέγαρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων πραγματοποίησε σήμερα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Συνοδικού Μεγάρου, Ημερίδα με θέμα τους Διωγμούς των Χριστιανών στον σύγχρονο κόσμο. Ομιλητής ήταν ο Αγγλικανός Επίσκοπος Truro, Rt Revd Philip Mountstephen και θέμα της ομιλίας του ήταν: “Persecution: Ancient Scourge, Modern Crisis”.

Την Στρογγυλή Τράπεζα που ακολούθησε, συντόνισε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Γραμματέας της Σ.Ε. Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, καθώς και ο Δρ Κανονικού Δικαίου, Εντεταλμένος Διδάσκων ΕΚΠΑ κ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Σ.Ε. Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, ενώ παρέστησαν ο εν Ελλάδι Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Κεγάμ,  ο Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Κοπτών κ. Παύλος, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Matthew Lodge, ο Αποκρισάριος του Αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών π. Leonard Doolan, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, o Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, Γενικός Διευθυντής της Α.Μ.Κ.Ε. «Συνύπαρξις», μέλη του Διπλωματικού Σώματος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Aττικής και Συνοδικοί Γραμματείς.  

Προ της Ομιλίας, ο εκλεκτός ομιλητής ενημερώθηκε από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο, περί του έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ο Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, του προσέφερε τον τόμο «Μαύρη Βίβλος Διωγμών και Μαρτυρίων του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918) – Le Livre noir – The Black Book», τον οποίον εξέδωσε στα αγγλικά και τα γαλλικά η Αποστολική Διακονία σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ