Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 21:07

Ολοκληρώθηκε το έτος στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Βελγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών οι προαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Βελγίου «Άγιος Ιλάριος Επίσκοπος Πικταύων», στις οποίες προσήλθαν οι σπουδαστές όλων των παραρτημάτων που έχουν ιδρυθεί στις τρείς χώρες της δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σε αυτό το πρώτο διδακτικο έτος οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, καθώς μετά από μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν δια ζώσης με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Διευθυντής της Σχολής, διάκονος Κωνσταντίνος Δέδες, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελγίου Αθηναγόρα, για την στήριξή του στο έργο της Σχολής και μετέφερε τις πατρικές ευχές αρχικά προς τους διδάσκοντες, οι οποίοι κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για την ολοκλήρωση του 1ου διδακτικού έτους. Στην συνέχεια συνεχάρη τους μαθητές για την φιλομαθή διάθεσή τους και τις επιδόσεις τους στην Εκκλησιαστική Μουσική, η οποία, όπως τόνισε, έχει ήθος και χαρακτήρα πνευματικό πηγάζοντας μέσα από την Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας μας και αποτελεί μια σπουδαία εθνική παρακαταθήκη.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους και αριθμεί 65 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στα ελληνικά, φλαμανδικά και γαλλικά.

Στόχος της Σχολής είναι να εισάγει τους μαθητές στην τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, με σκοπό αυτοί να διακονήσουν στα αναλόγια της Μητροπόλεως και να λαμπρύνουν με την παρουσία και τις γνώσεις τους τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ