Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 | 10:41

Ολοκληρώθηκε η χρονιά στην Σχολή Β. Μουσικής της Ι.Μ. Κηφισίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με απόλυτη επιτυχία και σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Κανονισμό του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκαν χθες στο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ομωνύμου δήμου, οι απολυτήριες εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, για το σχολικό Έτος 2019-2020.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, την οποία απάρτιζαν ο διευθυντής της σχολής πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος οι πρωτοψάλτες Δημήτριος Καλομοίρης, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, Γεώργιος Δεμελής και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Αλεβιζάκης.

Παρεστησαν οι ειδικοί καθηγητές πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, και οι καθηγητες Παύλος Χάρης και Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησε η κα Μπαλή Αγγελική.

Μετά την προβλεπόμενη ακροαματική διαδικασία, άξιοι για την απόκτηση πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής κρίθηκαν οι σπουδαστές Μηνάς Γεώργιος, Δίπλας Βασίλειος, Μαντάς Κωνσταντίνος, Νίκας Γεώργιος, Μπάκας Νικόλαος και Κατσούλας Παντελεήμων.

Άξιοι για την απόκτηση διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής κρίθηκαν οι σπουδαστές Ραφτοπούλου Βαρβάρα, Καλλιακμάνης Σωκράτης, Μπρέλλας Εμμανουήλ, Λύγουρης Γεώργιος, Φορτάτος Σωτήριος, Ψύλλιας Σταύρος και Παπαγεωργίου Σπυρίδων.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο διευθυντής της Σχολής συνεχάρη και εκ μέρους του μητροπολίτη Κηφισίας, τους νέους πτυχιούχους και διπλωματούχους για την επιτυχία τους, για την συνέπεια, την επιμέλεια και την αγάπης τους για την βυζαντινή Μουσική τέχνη και ψαλτική παράδοση, την οποία, πλέον και οι ίδιοι καλούνται να διακονήσουν.

Αναφέρθηκε στο λειτουργικό ήθος της Μουσικής μας, που την ξεχωρίζει από κάθε άλλη κοσμική τέχνη και την καθιστά ιερή, ο ρόλος της οποίας είναι η ένωση, τόσο του ιεροψάλτου, όσο και του πιστού, με τον Θεό, μέσα στην εμπειρία της Θείας Λατρείας.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ