Τε, 12/06/24 | 22:48

Ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση οι εορτασμοί στον Άγιο Παύλο οδού Ψαρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο ναό του Αγίου Παύλου στην οδό Ψαρών, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στη λιτάνευση συμμετείχε πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους Αρχιερείς και τους ιερείς που χθες και σήμερα συμμετείχαν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας, τους συνεργάτες και εθελοντές που κοπίασαν για να ετοιμάσουν την πανήγυρη. Έκλεισε τονίζοντας τα προβλήματα της ενορίας καθώς και την πλήρη εγκατάλειψη από την Πολιτεία σε θέματα έργων (πλακόστρωσης), καθαριότητας αλλά και ασφάλειας με τον κίνδυνο “να μοιάζουμε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο”.

Ευχαρίστησε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη που, σε αντίθεση με τον Δήμο Αθηναίων, μερίμνησε να στείλει την Φιλαρμονική για να λαμπρύνει την λιτάνευση.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια της βραδιάς έλαβε χώρα μουσικοχορευτική λαογραφική παράσταση από τη χορευτική ομάδα της περιοχής στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ