Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:20

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο διοργανώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος και έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο.

Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν, ”η Κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους: Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι”, ενω το συνέδριο διεξήχθη υβριδικώς στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου.

Κατά την έναρξη ανεγνώσθη ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων απηύθυνε η Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή. Ακολούθως, τους συνέδρους χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου Καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης, Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ. Ο κ. Ιγνάτιος ανακοίνωσε ότι έχουν προγραμματισθεί άλλα δύο συνέδρια με θέμα τον Ελληνισμό των αλησμονήτων πατρίδων. Το Β΄ Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το 2023 και το Γ΄ Συνέδριο το 2024.

Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις των δύο πρώτων ενοτήτων του συνεδρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ