Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:28

Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στον Άγιο Τρύφωνα Κολωνού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Τρύφωνα, ολοκληρώθηκαν για φέτος οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου μάρτυρος Τρύφωνος του ιαματικού στον Κολωνό.

Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η λιτάνευση στους δρόμους γύρω από το ναό. Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) ο όποιος στον λόγο του επαίνεσε τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην λιτανεία αλλά και σε όλες τις ακολουθίες της πανηγύρεως, καθώς και ότι στηρίζουν με την αγάπη τους το έργο που γίνεται στην ενορία.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια να συμμετάσχει στην εορτή καθώς και τον προϊστάμενο του ναού π. Προκόπιο Βροντάκη για την πρόσκληση και τόνισε πως “έδωσε το δικό του στίγμα και την δική του μαρτυρία στην Ν. Αφρική και σήμερα ταπεινά διακονεί αυτή την ενορία της Αρχιεπισκοπής.”

Έκλεισε ευχόμενος “το μαρτύριο του Αγίου Τρύφωνα να κάνει την ζωή μας πιο ταπεινή και πιο καταδεκτική της χάριτος του Θεού. Όσο πιο ταπεινός είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ ελκύει και μαγνητίζει την χάρη του Θεού. Οι Άγιοι μας, βλέπουν κατά πόσο έχει ο καθένας πνεύμα μετάνοιας για ότι κάναμε στην ζωή μας. Αυτό επιβραβεύει και στεφανώνει ο Θεός”.

Από την πλευρά του ο π. Προκόπιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος για την τιμητική παρουσία του στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τον Δήμο Αθηναίων για την διάθεση της φιλαρμονικής και την καθαριότητα  των χώρων, την Ελληνική Αστυνομία για την διευκόλυνση στην λιτάνευση, τον απλό κόσμο και τους εθελοντές που εργάστηκαν για την διεξαγωγή της πανηγύρεως, καθώς και τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων που έδωσαν το παρών στη λιτάνευση αλλά συμμετέχουν στις δράσεις του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ