Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:06

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ

Ολλανδή ευρωβουλευτής επέκρινε Μηταράκη για τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της εκκλησίας για τις νέες ταυτότητες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη επέκρινε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Βελντ για την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες ταυτότητες.

Η Ολλανδή ευρωβουλευτής με ανάρτησή της στο Twitter, προσπάθησε να σχολιάσει σκωπτικά την συνάντηση του κ. Μηταράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά «Ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει έναν ηγέτη της Εκκλησίας ότι τα νέα κρατικά έγγραφα ταυτότητας δεν θα προσβάλλουν την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη. Για ποιο λόγο;».

Ο κ. Μηταράκης έσπευσε ωστόσο να της απαντήσει στο Twitter με επικριτικό μάλιστα ύφος, επισημαίνοντας πως, “για τη Σόφι, η συνάντηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, με εκατομμύρια μέλη, για να συζητηθεί μια νέα κυβερνητική πρόταση είναι «ιντριγκαδόρικη». Ενώ η συνάντηση με οποιαδήποτε ειδική ΜΚΟ για να συζητήσει τις ανησυχίες της θα ήταν καθήκον συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών”.

Να σημειωθεί, οτί σήμερα το μεσημέρι ο κ. Νότης Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό η οποία έγινε αποδεκτή. Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Γιάννης Οικονόμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ