Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:03

Οικουμενικός Πατριάρχης: Στην Ίμβρο για την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονο χειροτονία του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Ίμβρο θα εορτάσει την επέτειο των 60 ετών από την εις διάκονο χειροτονία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στην γενέτειρά του και θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου για να τιμήσει τα 60 χρόνια απ’ όταν εισήλθε στην ιερωσύνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά την παραμονή του ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στους ναούς του χωριού του, στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς και των άλλων χωριών, και θα τελεστεί ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων γονέων του και όλων εκείνων που τον ευεργέτησαν. Κορυφαία στιγμή θα είναι η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Παρασκευή, 13 Αυγούστου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, εκεί όπου ο Παναγιώτατος πριν 60 χρόνια χειροτονήθηκε διάκονος.

Επίσης, ο Πατριάρχης θα τελέσει τα θυρανοίξια τριών Ιερών Εξωκκλησίων στην περιοχή Μαλάκι Σχοινουδίου, στο Ευλάμπιο και στα Αγρίδια. Ακόμα, θα εγκαινιάσει έκθεση ζωγραφικής στους Αγίους Θεοδώρους και δύο εκθέσεις φωτογραφίας, η πρώτη του Εντιμ. κ. Στυλιανού Χαραλαμπίδη, με τίτλο “Αγριολούλουδα της Χερσονήσου του Άθω και της Ίμβρου”, στα Αγρίδια, και η δεύτερη των Cevahir Buğu και Βάσως Ξεινού, με τίτλο “Η Ίμβρος του Πατριάρχη”, στο Σχοινούδι.

Την Τετάρτη, 11 Αυγούστου, ο Οικουμενικος ΠΑτριάρχης θα παρακολουθήσει τη διάλεξη του Ελλογιμ. Καθηγητού Dr. Arne Strid με θέμα “Η βοτανική εξερεύνηση της Ελλάδος και του Αγίου Όρους”, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, και την επομένη, Πέμπτη, 12 Αυγούστου, θα θεμελιώσει το σχολικό Πάρκο “Πατριάρχης Βαρθολομαίος” στους Αγίους Θεοδώρους. Το απόγευμα της Παρασκευής, 13 Αυγούστου, θα παραστεί στη Συναυλία της Χορωδίας “Κασσιανή η Υμνογράφος” της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Παναγιωτάτου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ