Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 5:27

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΣΤΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΡΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν σήμερα οι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σερβίων κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, καθώς και οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Παραμυθίας κ. Σεραπίων και Φλωρίνης κ. Ειρηναίος και οι Επίσκοποι Σκοπέλου κ. Νικηφόρος και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει στο Φανάρι στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της για τον μήνα Νοέμβριο, δέχθηκε με στοργή και εγκαρδιότητα τους εξ Ελλάδος Αρχιερείς στην Αίθουσα του Θρόνου. 

Ο νέοι Ποιμενάρχες των τριών ιστορικών Μητροπόλεων, από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, των λεγομένων «Νέων Χωρών», ζήτησαν και έλαβαν πριν από την ενθρόνισή τους, την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρουσίασε στον Παναγιώτατο τον νεοεκλεγέντα βοηθό του Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο, αυτάδελφο του παρισταμένου Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, και ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος τον νεοκλεγέντα βοηθό του Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους συνεχάρη για την επάξια εκλογή τους, τοὺς προσέφερε από ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και ευχήθηκε στους μεν επαρχιούχους καλλίκαρπη Ποιμαντορία, στους δε βοηθούς καλή διακονία παρά τους Ποιμενάρχες τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ