Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | 22:52

ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ

Οικονόμου: Θεοφάνεια με μάσκα και τήρηση αποστάσεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για το πώς θα εορταστεί φέτος ο αγιασμός των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, απάντησε σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου των δημοσιογράφων.

Πιο συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα υπάρχοντα μέτρα που ισχύουν και αφορούν στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

«Ήδη υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που εφαρμόζονται εντός και εκτός των ναών», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως «οι πιστοί ήδη προσέρχονται στους ναούς έχοντας πρώτα κάνει rapid test».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, που θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο σε αρκετές περιοχές, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «θα τηρούνται κανονικά οι αποστάσεις του ενάμιση μέτρου και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας», κατέληξε.

Μέχρι στιγμής πάντως, πολλές είναι οι μητροπόλεις που ήδη έχουν ενημερώσει τους πιστούς, πως είτε δεν θα πραγματοποιήσουν καθόλου τις τελετές των Θεοφανείων σε εξωτερικό χώρο, φοβούμενες κυρίως τον συνωστισμό που θα δημιουργηθεί, είτε ότι αυτές θα γίνουν λιτά, χωρίς λιτανείες και παρουσία κόσμου.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και αρκετές μητροπόλεις, που θα τελέσουν κανονικά την ακολουθία των υδάτων, τηρώντας όμως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ