Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 2:46

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οικονόμου για νέες ταυτότητες: “Δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό και το δαιμονισμένο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τα διάφορα σενάρια που ακούγονται γύρω από τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες από πολίτες σε αστυνομικά τμήματα για να επανεκδώσουν την παλιά τους ταυτότητα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», σημείωσε πως, «νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει στην ελληνική κοινωνία να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σκεφτόμαστε με ανοιχτό ορίζοντα. Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό και το δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το “όχημα” για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου, για να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για να μπορούμε να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως επεσήμανε μάλιστα, «αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων, οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα που δεν τίθεται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι, «από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο της καινούριες ταυτότητες. Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία την οποία θα δούμε πως θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ