Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 1:12

Οικονόμου: Η είσοδος στις ΜΕΘ γίνεται αποκλειστικά με ιατρικούς λόγους – Οτιδήποτε άλλο δηλητηριάζει το κλίμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με ποια κριτήρια διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς αλλά και τους λόγους που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Δευτέρα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κλήθηκε να απαντήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του από την ελληνική δικαιοσύνη”, ανέφερε με νόημα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ μετά και τις τελευταίες καταγγελίες του ξεκαθαρίζοντας πως “η είσοδος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ιατρικούς λόγους και την απόφαση την παίρνουν οι γιατροί που παρακολουθούν τον ασθενή και ξέρουν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της υγείας του”.  

Σε ότι αφορά το θέμα των συμπολιτών μας που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως “έχω πει ότι με την πρώτη διαθέσιμη ΜΕΘ στην οποία είναι εφικτή η μεταφορά τους και η απόφαση της μεταφοράς τους, είναι επίσης απόφαση ιατρική και γίνεται αμέσως χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε κριτήριο διαχωρισμού όπως είναι αυτονόητο. Όταν ο άλλος παλεύει για τη ζωή του κανείς δεν εξετάζει ποιος είναι και τι είναι και δεν μπαίνει καμία άλλη παράμετρος εκτός από την ιατρική. Αυτό είναι απολύτως ξεκάθαρο και οτιδήποτε άλλο εκτός του ότι είναι αβάσιμο, δηλητηριάζει αχρείαστα το κλίμα σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση”, σημείωσε.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ  

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο. “Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένη εδώ και πάρα πολύ καιρό στην οποία θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν προφανώς με την διαχείριση της πανδημίας αλλά και με άλλα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους”, κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ