Φωτο: Δ. Πανάγος | Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, συναντήθηκε χθες ο Οικομενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο Κογκρέσο.

Η ανάγκη στήριξης των θρησκευτικών ελευθεριών ανά τον κόσμο αλλά και η διασφάλιση της πρόσβασης των αναπτυσσόμενων χωρών στα εμβόλια κατά της Covid-19, ήταν από τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση, ενώ στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ίδρυση έδρας προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Georgetown University

Με δωρεά από μέρους της ομογενειακής οικογένειας Ψαρού ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, ιδρύεται προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη έδρα στο Georgetown University υπό τον τίτλο “The Ecumenical Patriarch Bartholomew Endowed Orthodox Chaplaincy”.

“Αυτή η Έδρα θα συνεχίσει την παρουσία της Ορθόδοξης Μαρτυρίας εις το διηνεκές. Το Πανεπιστήμιο Georgetown είναι σχεδόν 300 ετών κι αυτή η έδρα θα είναι η συνεχής μαρτυρία της Αγίας μας Ορθοδοξίας για τους επόμενους τρεις και περισσότερο αιώνες”, σημείωσε ο δωρητής κ. Ψαρός, ο οποίος υπογράμμισε το γεγονός πως “ο Παναγιώτατος είναι ο μακροβιότερος Πατριάρχης στην ιστορία και ο πλέον κορυφαίος της σύγχρονης ιστορίας. Είναι επίσης σπουδαίο το γεγονός ότι η έδρα καθιερώθηκε κατά την τριακοστή επέτειο από τη εκλογή του”.

Ετικέτες: