Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 19:05

Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι της Γαλλίας για τη σφαγή στη Νίκαια: Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές” δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Ορθόδοξοι επίσκοποι της Γαλλίας σχετικά με το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα σε εκκλησία της Νίκαιας.

“Καταδικάζουμε σθεναρά την απεχθή αυτή πράξη και κάθε είδους εκμετάλλευση της θρησκείας για πολιτικούς λόγους” συνεχίζουν και υπογραμμίζουν πως “η θρησκεία μπορεί μόνον να είναι παράγοντας ειρήνης και αδελφότητας μεταξύ των λαών”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Επισκοπικής Συνελεύσεως Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας

Ο τρόμος χτύπησε και πάλι στην καρδιά του Έθνους μας και πρόσβαλε τη Δημοκρατία μας.

Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και μάλιστα μέσα σε μία εκκλησία, σε χώρο προσευχής, δοξολογίας του Θεού και ειρήνης.

Εμείς, οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι της Γαλλίας, καταδικάζουμε σθεναρά την απεχθή αυτή πράξη και κάθε είδους εκμετάλλευση της θρησκείας για πολιτικούς λόγους. Η θρησκεία μπορεί μόνον να είναι παράγοντας ειρήνης και αδελφότητας μεταξύ των λαών και μέσο ενσωμάτωσης στη Δημοκρατία και τις παραδόσεις της χώρας μας.

Εκφράζουμε στους Ρωμαιοκαθολικούς αδελφούς μας στη Γαλλία την αλληλεγγύη μας και τα ειλικρινή και φιλικά συλλυπητήριά μας. Οι Ορθόδοξοι της Γαλλίας συμμετέχουν στο πένθος τους και προσεύχονται για τα θύματα και τους τραυματίες.

Χαιρετίζουμε επίσης τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την διασφάλιση της τάξης. Επίσης, με αυτή την ευκαιρία ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό που αγωνίζεται σκληρά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ