Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:52

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι μητροπολίτες δεν ξέχασαν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου, τίμησαν και φέτος αρκετοί μητροπολίτες, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων χρόνων, από την ημέρα που ο αγαπητός προκαθήμενος της εκκλησίας της Ελλάδος, έφυγε απο κοντά μας.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου στο Βόλο, τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο του κυρού Χριστοδούλου, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, αμέσως μετά απο τη θεία λειτουργία.

«Ο μακαριστός Χριστόδουλος, σφράγισε με το έργο του την ιστορία της τοπικής μας Εκκλησίας και μας δίδαξε, τί σημαίνει να υπηρετεί κανείς την Εκκλησία του Χριστού, με πνεύμα θυσίας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας, όπως ο ίδιος έπραξε μέχρι το τέλος της ζωής του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος, μιλώντας για τον προκάτοχό του.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως, «μας έδειξε τον δρόμο της σύνεσης, μας δίδαξε την αγάπη για την πατρίδα, την ιστορία, τους προπάτορές μας αλλά και το καθήκον για τον λαό και το μέλλον του τόπου», ενώ κλείνοντας ευχήθηκε, «να φανούμε αντάξιοι και να βαδίζουμε στα βήματά του».

Σήμερα το πρωί ωστόσο, ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, όπου τέλεσε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού αρχιεπισκόπου, για την ανάπαυση της ψυχής του.

Τον κ. Διονύσιο, πλαισίωναν οι εφημέριοι του μητροπολιτικού ναού των Αθηνών, πρωτοπρεσβύτεροι π. Θωμάς Συνοδινός και π. Βασίλειος Χρυσόπουλος.

Ιερό μνημόσυνο για τον κυρό Χριστόδουλο, τέλεσε με τη σειρά του και ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά από την τέλεση της θείας λειτουργίας, στον ιερό ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στο επισκοπείο Πατρών.

«Υπερασπίστηκε με σθένος και παρρησία τα ιερά και τα όσιά μας και παρά το ότι πέρασαν δεκατέσσερα χρόνια, από τότε πού μετέστη προς Κύριον, όλοι τον θυμούνται και τον μνημονεύουν με βαθιά συγκίνηση», τόνισε για την προσωπικότητα του αοιδίμου αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Πατρών.

Τρισάγιο, για την ανάπαυση της ψυχής του αρχιεπισκόπου Αθηνών, τέλεσε τέλος και ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, σημειώνοντας για τον μακαριστό πως, «ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, υπήρξε μια εξέχουσα εκκλησιαστική και εθνική φυσιογνωμία, γράφοντας παράλληλα μια λαμπρή ιστορία στην πατρίδα μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ