Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | 0:06

Οι μητροπολίτες Ελασσώνος και Λαρίσης κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό – ΒΙΝΤΕΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Οι δυο ιεράρχες του Θεσσαλικού κάμπου, μιλώντας στο trikalaola.gr και τον δημοσιογράφο Νίκο Σαλέπη, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αισιοδοξίας σε όσους δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. “Είμαστε εδώ κοντά στους ανθρώπους να τους στηρίξουμε, να τους δώσουμε ελπίδα και να τους απαλύνουμε τον πόνο από αυτή τη δοκιμασία που περνάνε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας και πρόσθεσε πως “είμαστε εδώ να τους πούμε ότι στη ζωή μας έχουμε και δοκιμασίες και περιπέτειες τις οποίες όμως με τη δύναμη της ψυχής μπορούμε να τα ξεπεράσουμε και να τα διορθώσουμε. Με υπομονή, με πίστη και με ελπίδα όλα θα τακτοποιηθούν”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος επεσήμανε το γεγονός πως “το ευχάριστο είναι πως δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι υλικές ζημιές που πρόεκυψαν θα αποκατασταθούν και ό,τι χάλασε θα φτιαχτεί ακόμη καλύτερα. Εξοπλιζόμαστε έτσι με αντοχή, κουράγιο και θάρρος και βγαίνουμε μπροστά”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ενώ συγχρόνως αναφέρθηκε και στις υλικές ζημιές που υπέστησαν οι Εκκλησίες της μητρόπολης λέγοντας πως “είναι μνημεία προστατευόμενα από την εφορία αρχαιοτήτων και συνεπώς περιμένουμε τους αρμόδιους ώστε συντονισμένα με τη μητρόπολη να ξεκινήσουμε τις ζημιές αποκατάστασης. Ελπίζουμε να μας διευκολύνουν οι υπηρεσίες ώστε να γίνονται όλα στην ώρα τους”, κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μητρόπολη Λαρίσης θα διαθέσει επτακόσιες μερίδες φαγητού, οι οποίες θα δοθούν σε όλους τους ανθρώπους της περιοχής που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ