Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:17

Οι μικροί σε μεγάλα διακονήματα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης της Εκκλησιαστικής Κοινότητος Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, το συσσίτιο των φτωχών ετοίμασαν μικροί μαθητές.

Κατόπιν επικοινωνίας του Διευθυντού του ιδιωτικού σχολείου «Σύγχρονη Παιδεία» Χαράλαμπου Κυραϊλίδη με τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, προγραμματίσθηκε και διεκπεραιώθηκε η εκπαιδευτική και συνάμα φιλανθρωπική αυτή δράση.

Ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου, με συνοδό την θεολόγο τους Ευφροσύνη Προμπονά, προσήλθαν στο μαγειρείο του Κ.Ε.Α. και έφτιαξαν το φαγητό για τους 46 τροφίμους.

Σε συνεργασία με τις εθελόντριες που είχαν την ευθύνη παρασκευής του φαγητού για εκείνη την ημέρα, δυο κορίτσια και πέντε αγόρια, καθάρισαν και έκοψαν τα λαχανικά, τα έψησαν και εν συνεχεία σερβίρισαν και διένειμαν το φαγητό. Μάλιστα στην αναμονή του ψησίματος, προετοίμασαν το φαγητό της επόμενης ημέρας.

Τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο τρόφιμα, τα οποία έφεραν από τα σπίτια τους, αλλά και να πληροφορηθούν από τον υπεύθυνο ιερέα Πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη και τους συνεργάτες του, για τις δράσεις φιλανθρωπίας της ενορίας. Τον χώρο επισκέφθηκε και συνομίλησε με τα παιδιά ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια, αλλά και ο Διευθυντής του Σχολείου τους.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ