Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 1:39

Οι κληρικοί της Καλύμνου στο πλευρό του μητροπολίτη – Δέχθηκε φραστική επίθεση εντός του ναού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλευρό του Ποιμενάρχη τους στέκονται με ανακοίνωσή τους οι κληρικοί της Καλύμνου, οι οποίοι κάνουν λόγο για “αήθη και συκοφαντική επίθεση” που δέχθηκε ο μητροπολίτης χθες μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ναό της Αγίας Τριάδος Βαθέος.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, ως πράξη απάνθρωπη, αντιχριστιανική και αντιδημοκρατική  και  εκφράζουμε ομοθυμαδόν την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το πρόσωπο του Πνευματικού μας Πατέρα και Ποιμενάρχη”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Καλύμνιοι κληρικοί.

Ο μητροπολίτης Καλύμνου Παΐσιος δέχθηκε φραστική επίθεση από τρία άτομα τα οποία μόλις τελείωσε η χθεσινή λειτουργία άρχισαν να εκτοξεύουν κατηγορίες και ύβρεις εναντίον του, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, κρατώντας μεγάλους σταυρούς στα χέρια άρχισαν να κάνουν και εξορκισμούς στον ναό θεωρώντας τον μολυσμένο.

Σχετικά με το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο μητροπολίτης Παΐσιος όμως δήλωσε πως δεν επιθυμεί να υποβάλλει μήνυση. “Σήμερα είναι η ημέρα του αγίου Πνεύματος, είναι μία μεγάλη ημέρα για την εκκλησία. Ό,τι έγινε, έγινε. Τους συγχωρώ πραγματικά. Σαν πατέρας τους συγχωρώ, αλλά δεν θέλω να επαναληφθούν τέτοια πράγματα, όπου πηγαίνει ο Αρχιερέας, ο ιερεύς να λέγονται τέτοια πράγματα. Ζήτησα να γίνει μία αυστηρά σύσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ γύρω από το θέμα των περιοριστικών μέτρων τόνισε: “δύο μόνο πράγματα λέω προσοχή και προσευχή. Λυπάμαι που έφυγαν 25 άτομα από τον κορωνοϊό και δεν πήγα στις εξόδιες ακολουθίες τους και το έχω μέσα στην ψυχή μου και πονάω”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κληρικών της Καλύμνου

Εμείς, ο Ιερός Κλήρος της νήσου Καλύμνου, πληροφορηθέντες την αήθη και συκοφαντική επίθεση που εδέχθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Παΐσιος κατά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Βαθέος, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, ως πράξη απάνθρωπη, αντιχριστιανική και αντιδημοκρατική  και  εκφράζουμε ομοθυμαδόν την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το πρόσωπο του Πνευματικού μας Πατέρα και Ποιμενάρχη. Κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, ως καταδικαστέα πράξη και αντίθετη προς τη Διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, μάς βρίσκει και θα μάς βρει αντιμέτωπους.

Εκφράζουμε δε τη θλίψη και την αγανάκτησή  μας για τους συκοφαντικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, που προσπάθησαν να σπιλώσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, την αναγνωρισμένη από όλους προσφορά στα νησιά της ακριτικής μας Μητροπόλεως,  την χρηστοήθεια της ζωής , την ευυποληψία και την εν γένει έντιμον και ευήθη δημόσια παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Παρακαλούμε λοιπόν, τους αγαπητούς μας Χριστιανούς  να διασφαλίσουμε  πάντες με πνεύμα καταλλαγής και ειρηνεύσεως  την αγάπη και κοινωνία  μεταξύ μας σε κάθε στιγμή της επί γης παρουσίας μας, πρωτίστως δε κατά την λατρευτική και ευχαριστιακή κοινή σύναξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ