Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 16:48

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΙΣ

Οι διαβεβαιώσεις των νέων μητροπολιτών ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνας Σακελλαρόπουλου και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου έδωσαν σήμερα το πρωί οι νέοι μητροπολίτες Ηλείας κ. Αθανάσιος, Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός και Δράμας κ. Δωρόθεος.

Παρέστησαν, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Με τον καταστατικό χάρτη της Ιεράς Συνόδου της 9ης Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν αρχιερείς στην αρχιερωσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην ιερωσύνη τους. Κατά την δαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο αρχιερέας θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους “Ιερούς Κανόνες” και τους νόμους του κράτους.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Οι ενθρονίσεις των νέων μητροπολιτών θα τελεστούν την παρασκευή 11 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανασίου και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ