Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 3:55

Οι αυριανοί Θεολόγοι του ΑΠΘ στο πλευρό των σεισμοπαθών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης από τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έλαβαν πρωτοβουλία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας και κάλεσαν εκκλησιαστικούς και πολιτικούς φορείς να ενισχύσουν το έργο τους, με σκοπό την ανακούφιση του πόνου των χιλιάδων σεισμοπαθών συνανθρώπων μας στις χώρες της Συρίας και της Τουρκίας.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των φοιτητών, προσήλθε σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για να συμβάλλει στην πρωτοβουλία τους αυτή. Μήνυμα ενότητας πέμπει η Θεολογική Σχολή, καταδεικνύοντας ως επιτακτική την ανάγκη τη συνεργασία εκκλησιαστικών και πολιτειακών προσώπων και φορέων, όταν ο άνθρωπος καθίσταται ο σκοπός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Θεολογικής Σχολής σχετικά με την πρωτοβουλία των φοιτητών:

Η προσφάτως ανακύψασα φονική καταστροφή στις χώρες της Συρίας και της Τουρκίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει αμέτοχη και ασυγκίνητη την φοιτητική κοινότητα.

Ως εκ τούτου, οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής έλαβαν την πρωτοβουλία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας και απευθύνουν έκκληση για άμεση υλική αρωγή, προς ανακούφιση του πόνου των χιλιάδων σεισμοπαθών συνανθρώπων μας και την κάλυψη των έκτακτων αναγκών αυτών.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνονται:
– Θερμαντικά σώματα
– Κουβέρτες, μαξιλάρια
– Ξηρά τροφή
– Είδη υγιεινής
– Ρούχα για ενήλικες και μωρά
– Πάνες για υπερήλικες και μωρά
– Υπνόσακοι

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 13 έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, κατά τις ώρες 9:00 έως 18:00, στον 4ο όροφο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ