Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:47

Οδυσσέας Ελύτης: Άξιος εστί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σαν σήμερα, 18 Μαρτίου 1996, «έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 2 Νοεμβρίου 1911 και το πραγματικό του όνομα ήταν Οδυσσέας Αλεπουδέλης. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές. Μέλος της «γενιάς του ‘30», τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979.

Στη μνήμη του μεγάλου νομπελίστα ποιητή, παραθέτουμε μια φωτογραφία από την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο το 1980, λίγους μήνες μετά την βράβευσή του με το Νόμπελ, φιλοξενούμενος από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα τον οποίο αποκαλούσε “συμπαραστάτη και Φύλακα Άγγελο του “.

Ο Ποιητής του Αιγαίου σε ιδιόχειρο σημείωμα του στο βιβλίο επισκεπτών της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου έγραψε «Ήταν μια θεία θέληση, μετά τη δοκιμασία μου στη Στοκχόλμη και στο Παρίσι, να έρθω στη Ζάκυνθο και ν’ αναβαπτισθώ στο πνεύμα του Σολωμού και της Ορθοδοξίας. Στον συμπαραστάτη μου και Φύλακα – Άγγελον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Παντελεήμονα εκφράζω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ