Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε απόψε ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στον Πειραιά. Την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων τέλεσε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς τόνισε πως: “Η απόλυτη έκπτωση της ζωής μας, είναι η άρνηση της καταγωγής μας από τον Θεό. Ο πανάγαθος και αληθινός Θεός ήρθε στον κόσμο για να μας κηρύξει την μετά αυτού συγγένεια, την ενότητα και την Κοινωνία. Για να καταστήσει σαφές πως δεν είμαστε τυχαίο δημιούργημα, αλλά κοινωνοί της Θείας φύσεως, αν το θέλουμε.”

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι “Ο Θεός σέβεται την ελευθερία μας, για αυτό και η Εκκλησία μας καλεί να ανάψουμε τις πνευματικές μας λαμπάδες, να συμπορευτούμε, αλλά και να συσταυρωθούμε μαζί Του.”

Έκλεισε λέγοντας πως “Αυτός ο αληθινός Θεός μας καλεί όλους στο δείπνο της αγάπης του και στην κοινωνία της αγιότητός του”, ευχόμενος “να ανταποκριθούμε όλοι”.

Λίγο πριν την απόλυση, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σεραφείμ καθαγιασμός της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας με Άγιο Μύρο, ενώ ο ίδιος μοίρασε μικρές εικόνες της Τριχερούσας σε όλο το εκκλησίασμα. Αύριο το απόγευμα θα τελεστεί Μέγα Απόδειπνο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αγιασμός με το Τίμιο Ξύλο, όπου θα τίθεται σε προσκύνηση στον Ναό έως την ερχόμενη Κυριακή.

Ετικέτες: