Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:31

Ο Ζόραν Ζάεφ ζητά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αυτοκέφαλη «μακεδονική εκκλησία»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δημιουργία αυτοκέφαλης Εκκλησίας με την ονομασία «μακεδονική εκκλησία» ζητά ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ζητά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε σχετικό ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας με επιστολή που απέστειλε στον Οικουμενικό Πατριάρχη αναφέρεται στη συνάντηση που είχαν στο Φανάρι (τον Ιανουάριο του 2020) και τη συζήτησή τους για υποστήριξη και συνδρομή προκειμένου η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» να αναγνωρισθεί ως αυτοκέφαλη εκκλησία και να γίνει αποδεκτή από τις ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου.

«Ζητούμε να είμαστε ελεύθεροι εκκλησιαστικώς εντός των συνόρων της χώρας μας και οι αρχιερείς μας να συλλειτουργούν μαζί με τους αρχιερείς όλων των άλλων ορθόδοξων εκκλησιών σε όλο τον κόσμο» αναφέρει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει επίσης ότι ο ορθόδοξος λαός στη χώρα του αξίζει την ανεξαρτησία της εκκλησίας που ονειρεύεται επί έναν αιώνα και ότι «αναμένει να δει τη Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία-Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος να αναγνωρίζεται ως αυτοκέφαλη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ