Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:21

Αρχιεπίσκοπος: «Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται, ώστε να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά κ. François-Philippe Champagne επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο υπουργός τόνισε πως η επίσκεψή του στον Αρχιεπίσκοπο είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του σημειώνοντας πως «η Εκκλησία της Ελλάδος παίζει σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα» και ανέφερε ότι στον Καναδά ζει ένας πολύ σημαντικός αριθμός Ελλήνων. Χαρακτήρισε, επίσης, την προσφορά της Εκκλησίας πολύ σημαντική και κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να βρουν θέματα, ώστε να στηρίξουν από κοινού τον λαό και κυρίως τη νεολαία.

Μιλώντας για την προσφορά της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην συνεισφορά της κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας επισημαίνοντας πως προσέφερε την περιουσία της για την ενίσχυση του αγώνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα που ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται μπροστά της. Γνώρισε πολέμους, φτώχεια, εμφύλιους, αρρώστιες και περιπέτειες κι όμως στέκεται όρθια. Εκκλησία και Πολιτεία, άλλωστε, συνεργάζονται, ώστε να αντιμετωπίζουν τα καθημερινά προβλήματα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ