Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:54

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ

Ο υιός του Διονυσίου Φρέντι Μπελέρη και φοιτητές με μαθητές στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον κ. Πέτρο Μπελέρη υιό του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Διονυσίου Φρέντι Μπελέρη ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τιράνων από την 12η Μαΐου και από την Πέμπτη 25 Μαΐου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τιράνων συναντήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε από τον κ. Πέτρο Μπελέρη για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του και εξέφρασε την ανθρώπινη συμπαράστασή του.

Σημείωσε δε ότι επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικό λεπτό και άπτεται των δικαιωμάτων της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία θα επικοινωνήσει αρμοδίως με τον Υπουργό Εξωτερικών και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο.

Την ίδια στιγμή τριάντα παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό “Η Ζωοδόχος Πηγή” και τον Παιδικό Σταθμό -Νηπιαγωγείο “Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” της Ι.Α.Α. από το Δήλεσι συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Η Διευθύντρια κ. Κατερίνα Ράπτη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη και την μέριμνά του. Ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τα παιδιά, ενώ άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των γονιών.

Ωστόσο, επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποίησαν το μεσημέρι πενήντα φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο του μαθήματος Ποιμαντικής συνοδευόμενοι από τον Διδάσκοντα π. Χριστόφορο Χρόνη.

Ο Αρχιεπισκοπος καλωσόρισε τους φοιτητές και μεταξύ άλλων τόνισε ότι κάνουμε τον αγώνα μας να βιώσουμε αυτό που μας είπε ο Χριστός και μας δίδαξαν οι άγιοι της Εκκλησίας. Σημασία έχει αυτό που κάνουμε να μετριέται με αυτά που μας έχει πει ο Χριστός. Αναφερόμενος στη πνευματική καθοδήγηση υπογράμμισε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανθρώπους να είναι ο ένας αντίγραφο του άλλου. Πρέπει να βλέπουμε την ουσία και όχι το φαίνεσθε.

Στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα, γιατί σπουδάζουμε σήμερα τη θεολογία, λέγοντας ότι κάποιοι ακούν μια φωνή μέσα τους, που τους λέει πήγαινε προς αυτή την κατεύθυνση. Χρησιμοποίησε την Παραβολή του Καλού Σπορέα για να δώσει αφορμή στους φοιτητές να αναρωτηθούν ποια είναι η δική τους κατεύθυνση. Μιλώντας για το έργο των πνευματικών τόνισε ότι ο πνευματικός έχει υποχρέωση να καθοδηγήσει τον υποτακτικό του, αλλά πρέπει να τον αφήσει ελεύθερο.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, «Ένας γέροντας μου είπε κάποτε: “Προτιμώ να σφάλλω μαζί με την Εκκλησία παρά με τον εαυτό μου”». Στην συνέχεια φοιτητές απηύθυναν ερωτήματα και έθεσαν απορίες στον Αρχιεπίσκοπο.

Συγκεκριμένα, ένας φοιτητής μιλώντας για το σημαντικό έργο του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη ρώτησε κατά πόσο μπορεί να συνυπάρχει η ψυχιατρική επιστήμη στην Εκκλησία. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την προσφορά του μακαριστού π. Αδαμάντιου ως Ψυχιάτρου κάνοντας μία ειδική αναφορά στο «κολαστήριο της Λέρου» και στη συμβολή του να σωθούν τόσοι άνθρωποι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ