Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:50

Ο Βόλος υποδέχθηκε την χείρα του Αγίου Διονυσίου επισκόπου Αιγίνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με αισθήματα χαράς η ενορία της Αναλήψεως στον Βόλο υποδέχθηκε την άφθαρτη δεξιά χείρα του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Αιγίνης από την Ζάκυνθο.

Το Ιερό σέβασμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής των Στροφάδων Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη και το υποδέχθηκε στα πρόπυλα του Ναού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ακολούθως τελέστηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, τον οποίο προσφώνησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος επεσημαίνοντας ότι «η έλευση του Αγίου Διονυσίου, του Αγίου της συγγνώμης, στον τόπο μας ενισχύει την μεγάλη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου και μας τροφοδοτεί πνευματικά».

Επίσης ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στους παλαιούς πνευματικούς δεσμούς του με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, ενώ εξήρε το ήθος του φιλοξενουμένου Ιεράρχου, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία μπορεί με Επισκόπους σαν κι εσάς να οικοδομήσει ουσιαστικά τον λαό στην εποχή μας».

Από την μεριά του, ο κ. Διονύσιος τόνισε ότι «σήμερα μεταφέρουμε στην πόλη σας ό,τι ιερότερο έχουμε στην μυροβόλο Ζάκυνθο» και ευχήθηκε φιλαδέλφως στον Μητροπολίτη Δημητριάδος για την συνέχιση του έργου του, διά πρεσβειών του Αγίου Διονυσίου.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου αναφέρθηκε εκτενώς στον θαυμαστό βίο του Αγίου Διονυσίου και επέμεινε ιδιαίτερα στην μεγάλη αγάπη για τον κάθε άνθρωπο και μάλιστα τον εχθρό, που διέκρινε τον Άγιος αφού, ως γνωστόν ο Άγιος Διονύσιος συγχώρησε τον φονιά του αδελφού του, μένοντας έτσι, στην ιστορία ως Άγιος της αγάπης, της συγγνώμης, της ανεξικακίας.

Το ιερό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει στον Ναό της Αναλήψεως Βόλου, έως την Τετάρτη 15/5, από όπου θα αναχωρήσει για την Αττική και την ενορία της Αγίας Ματρώνας Νέας Ερυθραίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ