Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:49

O Θεσπιών “θέσπισε” και δεύτερο Προφήτη στο Παγκράτι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου “Ιστορική μέρα” χαρακτήρισε τη σημερινή ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, που τέλεσε τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Πορφυρίου στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία Παγκρατίου.

Όπως τόνισε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών “από σήμερα τιμώνται δύο προφήτες. Ο Προφήτης Ηλίας, ο πρύτανης των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και ο Προφήτης Πορφύριος, ο οποίος είναι ο προφήτης των εσχάτων χρόνων. Μία προφητική μορφή, μία μαρτυρική παρουσία των τελευταίων χρόνων”.

Πρόσθεσε δε πως “Ο προφήτης δεν είναι μάγος ή ταχυδακτυλουργός, ούτε κάνει προβλέψεις. Αλλά είναι αυτός που μεταφέρει τη φωνή του Θεού μέσα στον κόσμο. Δείχνει το δρόμο προς το Θεό, μέσα από την αληθινή, προφητική του ενόραση, που είναι η αποκρυπτογράφηση του θελήματος του Θεού, εκεί που δε μπορούν να το δουν οι άνθρωποι”.

Κατά το τελετουργικό, του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας, τόνισε πως “κάθε Αγία Τράπεζα είναι η Εκκλησία του Χριστού”.

Κλείνοντας δήλωσε “ευγνώμων” για την αξίωση που έλαβε και με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ώστε να τελέσει ο ίδιος τα εγκαίνια “και να μπει και η δική μου υπογραφή, καθώς πρόκειται για μία ιστορία όχι αυτου του κόσμου, αλλά μία ιστορία που διαβαίνει τα έσχατα και πέρα από αυτά”.

Ευχήθηκε τέλος “να αποδειχθούμε όλοι μας άξιοι αυτής της ευλογιάς, που λάβαμε σήμερα από αυτούς τους δύο Αγίους. Αξίζει να θέσουμε όλη μας την ύπαρξη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τις ευεργεσίες του Θεού στις ζωές μας”.

Ευχαρίστησε θερμά τόσο τον προιστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, όσο και τον γέροντα π. Σεραφείμ, αλλά και όλους τους ιερείς.

Το παρόν έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βασίλης Κικίλιας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ