Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 14:47

Ο Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ στην πανήγυρη του Αγίου Ανδρέα στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Περιστέρι, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Στον εν λόγω ναό υπάρχει παρεκκλήσιο που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου. Στον αποψινό Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ναού π. Σπυρίδωνα Καζάνη και τον πρεσβύτερο π. Αστέριο Ριμπάκη.

Ο κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην φράση, που είπε ο Ανδρέας στον Πέτρο: «εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν» μετά την γνωριμία του με τον Ιησού Χριστό. “Τον αναγνωρίζουν ως διδάσκαλο και ως λυτρωτή του κόσμου. Αν κι εμείς βρούμε τον Μεσσία και μείνουμε κοντά του, θα λυτρωθούμε από την φθορά και την αμαρτία. Εάν όμως μείνουμε μακρία Του και δεν θελήσουμε να Τον γνωρίσουμε, τότε θα αποξενωθούμε από κάθετι πνευματικό και θα καταστραφούμε ολοκληρωτικά.”

Επίσης ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος ευχαρίστησε τον εφημέριο του Ναού π. Σπυρίδωνα για την πρόσκληση και την αγάπη του, καθώς τους συνδέει φιλία πολλών ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ