Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:21

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Άγιο Σίλα Νέας Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 παρουσία του Δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου τιμήσαμε τον εορτάζοντα Άγιο Απόστολο Σίλα στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών αναφέρθηκε στα αναγνώσματα της Κυριακής Η’ Εβδομάδος συνδιάζοντας τα με την προσωπικότητα του Αγίου Σίλα. Στον λόγο του έδωσε έμφαση στην ενότητα των Χριστιανών σε μια εποχή μάλιστα συγχύσεων, διασπάσεων και εντάσεων τόσο στο επίπεδο της προσωπικής ζωής των ανθρώπων όσο και σε γενικότερο επίπεδο. Σχίσματα, διαιρέσεις, οικονομικοί ανταγωνισμοί, ιδεολογικές συγκρούσεις, εθνικισμός, φονταμενταλισμοί, άκριτοι ζηλωτισμοί και ιδεοληψίες είναι μερικά από τα συμπτώματα ενός κόσμου που δεν θέλει να υπακούσει στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου ώστε να καταρτίζεται “εις τον αυτόν νουν” και εις “την αυτήν γνώμην”, τόνισε ο Πρωτοσύγκελλος.

“Η αλλαγή ομως του κόσμου, θα προέλθει πρώτιστα απο τον προσωπικό αγώνα και τις θυσίες που είναι διατεθειμένος να κάνει ο κάθε ανθρωπος πρώτα εσωτερικά και ύστερα στον μικρόκοσμο του, για να θεραπεύσει τον εσωτερικό του διχασμό, την διψυχία του, το κομμάτιασμα του εαυτού του και τον τεμαχισμό της ζωής . Η ενότητα θα καλλιεργηθεί μόνο από ισορροπημένους ανθρώπους, που ξέρουν τι θέλουν μέσα στη ζωή και είναι διατεθειμένοι να υποστούν θυσίες για την αγάπη, τον διάλογο, τη σύγκλιση και την συναίνεση μέσα στη ζωή του κόσμου”

Τέλος, τόνισε εμφαντικά ότι ο Απόστολος Σίλας και όλοι οι Άγιοι Απόστολοι και οι αληθινοί μαθητές του Χριστού υπήρξαν οι πρωταθλητές της αγάπης, οι προσωπικότητες που σφράγισαν με τη θυσιαστική τους πορεία την πορεία όλης της οικουμένης.

” Ο Άγιος Σίλας ως συνοδίτης και συνοδοιπόρος του Αποστόλου Παύλου εγκατέλειψε κάθε τι δικό του και δόθηκε με αγάπη στην διακονία του Ευαγγελίου και στην αγάπη του κόσμου” κατέληξε ο Πρωτοσύγκελλος .

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σαββάκης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον π. Συμεών για την μεγάλη τιμή που επεφύλαξε με την παρουσία του στην πανύγηρη του Ναού και που την λάμπρυνε κυρίως πνευματικά με το εμπνευσμένο κήρυγμά του.

Λίγο πριν την αποχώρηση του ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών επιθεώρησε και τα έργα αποπερατώσεως του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης .

ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ