Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 4:16

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρασημοφορήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρασημοφορήθηκε σήμερα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο σε ειδική τελετή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών που αποτελεί ανώτατη τιμητική διάκριση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Δεχόμενος την τιμητική διάκριση, ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στο πρόσωπό του τιμάται ο κυπριακός λαός, ενώ εξήρε το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο σε δύσκολες μάλιστα συνθήκες.  Αναφέρθηκε επίσης στις στενές σχέσεις της Κύπρου με το Πατριαρχείο και διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη της κυπριακής πολιτείας προς αυτό. 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης μετέβησαν πεζοί στον Ναό της Αναστάσεως, όπου προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο και έγινε σύντομη δέηση.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασής του στον Πανάγιο Τάφο, ιερείς από το Πατριαρχείο συνόδευαν τον Προέδρο της Δημοκρατίας και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων καθ’όλη τη διαδρομή από το Πατριαρχείο προς τον Ναό της Αναστάσεως, του οποίου οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα για την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια της συναντήσεως ο κ. Θεόφιλος υπογράμμισε τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στους αγίους τόπους, κυρίως από την πολιτική αστάθεια που έχει δημιουργηθεί, τα εγκλήματα μίσους και τις επίμονες προσπάθειες Ισραηλινών και ριζοσπαστικών ομάδων, να απαλλοτριώσουν παρανόμως την χριστιανική πολιτιστική κληρονομία και να λάβουν τον έλεγχο των εκκλησιαστικών περιουσιών, καθώς και τους βανδαλισμούς ιερών τόπων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ