Επίσκεψη σε μία από τις δομές φιλοξενίας ανηλίκων του φορέα «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Andreas Aebi.

H Ελβετική Συνομοσπονδία στηρίζει τα τελευταία πέντε χρόνια τα προγράμματα της «Συνύπαρξις» και ο Andreas Aebi με την ευκαιρία της παρουσίας του στη χώρα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί μία από τις δομές φιλοξενίας ανηλίκων της «Συνύπαρξις».

Τον υποδέχθηκαν ο γεν. διευθυντής του «Συνύπαρξις» αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης με τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη δομή. Ο πρόεδρος και τα μέλη της συνοδείας του ξεναγήθηκαν στους χώρους της δομής και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τα όσα προσφέρονται στους ανήλικους φιλοξενούμενους. 

Ο γενικός διευθυντής του «Συνύπαρξις» παρουσίασε το έργο που πραγματοποιεί η Εκκλησία της Ελλάδος διά του συγκεκριμένου φορέα. Από την πλευρά του, ο Andreas Aebi εξέφρασε την ικανοποίησή του για το «άρτιο έργο» που, όπως είπε, πραγματοποιείται στις Δομές του «Συνύπαρξις» και ζήτησε από τον γεν. διευθυντή να μεταφέρει τις ευχαριστίες του τόσο προς τον  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όσο και προς τον μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, πρόεδρο του φορέα «Συνύπαρξις», για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος στον συγκεκριμένο τομέα. 

Ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του «Συνύπαρξις» συμφώνησαν να συνεχιστεί και να επεκταθεί ακόμη περισσότερο η αγαστή και καρποφόρα συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας μέσω του συγκεκριμένου φορέα.

ΠΗΓΗ: Ελένη Μαχαίρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: