Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία στη συνάντηση Επιφανίου και Βελγίου Αθηναγόρα

Στήριξη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον λαό της Ουκρανίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, κατά τη συνάντησή τους την Κυριακή στην έδρα της Μητρόπολης στις Βρυξέλλες.

Ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ευρώπης προσκεκλημένος της COMECE και του Ιδρύματος Konrad Adenauer Stiftung, μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες.

Η παρουσία του συνδέεται με ημερίδα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία, στην οποία έχει κληθεί να μιλήσει.

Κατά την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Βελγίου, ο κ. Επιφάνιος μετέβη στο μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνης και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Αθηναγόρα και συνεργάτες της Μητρόπολης στην Αίθουσα του Θρόνου.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Εκκλησία και τον λαό της Ουκρανίας, ευχόμενος τον τερματισμό του πολέμου.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην ποιμαντική μέριμνα για τους Ουκρανούς που ζουν στις χώρες της Μπενελούξ, με την ίδρυση ενοριών, καθώς και με τη χειροτονία και την εισδοχή Ουκρανών κληρικών στην τοπική Εκκλησία.

Από την πλευρά του, ο κ. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βελγίου για την υποδοχή, τη στήριξη προς την Εκκλησία της Ουκρανίας και τη βοήθεια της Μητρόπολης προς την ουκρανική ομογένεια.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV