Με επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς τίμησε σήμερα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ τη μνήμη του μακαριστού προκατόχου του, κυρού Καλλινίκου, με αφορμή την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, ημέρα κατά την οποία ο αοίδιμος Ιεράρχης εόρταζε τα ονομαστήριά του.
Στη σύντομη προσλαλιά που ακολούθησε, ο κ. Σεραφείμ είπε ότι ο προκάτοχός του υπήρξε «γέροντας και πατέρας» και μίλησε με ευγνωμοσύνη για την 28ετή ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.
Αναφερόμενος στο έργο του, υπογράμμισε ότι ο κυρός Καλλίνικος αγωνίστηκε με γνώση, αγάπη και θυσιαστική προσφορά για την Εκκλησία του Πειραιά και άφησε «ρηξικέλευθα και πρωτοποριακά έργα», τα οποία η Μητρόπολη προσπαθεί να συνεχίσει και να παραδώσει στην επόμενη γενιά.
Για την προσωπικότητά του είπε πως ήταν «άνθρωπος βαθείας προσευχής, πολλής ενορασιακής ζωής, δυνάμεως ισχυράς, συγγραφεύς πολλών πνευματικών και ψυχωφελών βιβλίων, κατηχητής και άνθρωπος ο οποίος πραγματικά αγαπούσε τον Θεό και τον άνθρωπο».
Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε πως όλη η ζωή του μακαριστού Ιεράρχη «ήταν ένα κήρυγμα για τη Δόξα του Θεού και τη σωτηρία του ανθρώπου».



