Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 18:48

ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΝΑΝΓΚΑΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος από την καρδιά της Αφρικής στέλνει μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης για την Ουκρανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην Κανάνγκα της λαϊκής δημοκρατίας του Κονγκό προεξήρχε το πρωί της Κυριακής ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Κατάνγκας κ. Μελέτιο, Αξώμης κ. Δανιήλ, Κινσάσας κ. Θεοδόσιο, Κανάγκας κ. Χαρίτων και τον επίσκοπο Κωνσταντιανής κ. Κοσμά.  

Όπως τόνισε στο κήρυγμά του ο κ. Θεόδωρος «Από την καρδιά της πολύπαθης Αφρικής, από την ιστορική έδρα της ορθόδοξης ιεραποστολής στέλνουμε μήνυμα ειρήνης, καταλλαγής και συμφιλίωσης σε όλους τους λαούς του πλανήτη εξαιρέτως στην περιοχή της Ουκρανίας. Ζητάμε τώρα την παύση των εχθροπραξιών. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να σκοτώνονται άμαχοι, γυναίκες και παιδιά. Η ανθρωπότητα δεν διδάχθηκε από την ιστορία», σημείωσε ο Μακαριώτατος.  

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας ωστόσο έγινε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κανάνγκας κ. Χαρίτωνος σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού. Ο νέος μητροπολίτης στον ενθρονιστήριο λόγο του ευχαρίστησε την πατριάρχη και τα μέλη της ιεραρχίας και όλους όσους τον βοήθησαν πνευματικά ζητώντας τις προσευχές όλων για το δύσκολο έργο του.

Ο μακαριώτατος και ο νέος μητροπολίτης στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στο γεγονός της πεντηκονταετούς παρουσίας της ορθοδοξίας στην Κανάγκα και στο Μεγάλο Κασάϊ και την παρουσία των πρώτων ιεραποστόλων π.  Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου, π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι, μητροπολίτου Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου και μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου, ευχόμενος ο κύριος να αναπαύσει τις ψυχές τους στην βασιλεία του θεού.   

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ