Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:40

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Πεύκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού στην Πεύκη.

Στον φερώνυμο ναό απόψε τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου, πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Κηφισίας, συμπαραστατούμενος από δεκάδες ιερείς της μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας αρχιμανδρίτης Νικάνορας Καραγιάννης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “Το απολυτίκιο του Αγίου Παντελεήμονα μέσα στο πνεύμα του Ευαγγελίου συνδέει την αμαρτία με την αρρώστια. Όχι σαν σχέση αιτίας και αποτελέσματος μόνο, αλλά σαν αλληλένδετες μορφές κακού που μας βασανίζουν και μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Μας λέει όμως και κάτι ακόμη που συνήθως ξεχνάμε. Εστιάζει την προσοχή μας στο περιεχόμενο και τον σκοπο της προσευχής και αυτό δεν είναι η απαρίθμηση μόνο των αναρίθμητων αναγκών επιθυμιών και ονείρων μας αλλά η επίκληση του ελέους του Θεού. Όλα τα άλλα τα δίνει ο θεός οταν και όπως εκείνος κρίνει όμως το έλεος του δεν το δικαιούνται όσοι δεν το επικαλούνται. Και αυτό γιατί σέβεται ο Θεός την ανθρώπινη Ελευθερία που εκδηλώνεται τόσο συχνά ως πίστη ή απιστία ως λατρεία ή μίσος ως μετάνοια ή αμετανοησία ως ευσέβεια ή αδιαφορία”.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Μανώλαρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ