Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 17:17

O πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Με λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση πιστών τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού. Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και πολλούς προσκυνητές ιερείς, που ήλθαν να συνεορτάσουν.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο μέσα από τους στίχους του απολυτικίου “καὶ ὡς ὁ Παῦλος τὴν κλῆσιν οὐκ ἐξ ἀνθρώπων δεξάμενος, ὁ ἐν βασιλεῦσιν, Ἀπόστολός σου Κύριε”.

Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κωνσταντίνου τονίζοντας ότι “δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του Μεγάλου της ιστορίας αλλά και της Εκκλησίας. Αφού ανέβασε την Εκκλησία με σεβασμό και δέος από το βάθος των κατακομβών και της έδωσε υπόσταση”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “οπως ο Παύλος από μέγας διώκτης της Εκκλησίας αναδείχθηκε Απόστολος των εθνών, ο Μέγας Κωνσταντίνος από ειδωλολάτρης αναδείχθηκε θεμελιωτής του χριστιανισμού.

Τον Επίσκοπο Ευρίπου καλωσόρισε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης, ενώ τα αναλόγια κόσμησαν ο Φώτιος Γιαννακάκης, Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Χαραλάμπης Συμεωνίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ