Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:34

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον άγιο Αχίλλιο Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερὸ κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, ο πολυαρχιερατικὸς εσπερινός του πολιούχου της πόλεως, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ, Τιμοθέου ενώ συγχοροστάτησε επίσης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ,. Ιγνάτιος, ο οποίος εκήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο.

Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων με λιτανευτική πομπή από τον Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Αχιλλίου

Από την κεντρική πλατεία της Λάρισας ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία, απευθύνθηκε στους Άρχοντες της πόλεως, στον Πρόεδρο της Αξιωματκής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στο λαό της πόλεως στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ