Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 2:03

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Παρασκευή Ανάκασας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη μνήμη της αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό στην Ανάκασα.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρος, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών από τις όμορες ενορίες.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Θεόδωρος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στo μαρτυρικό βίο της αθληφόρου Παρασκευής, τόνισε πως “η Αγία, μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι καλό το φως των οφθαλμών, όμως είναι καλύτερο και σπουδαιότερο το φως της ψυχής, ενώ μας υπενθυμίζει τα λόγια του Ευαγγελίου «Εγώ ειμι το φως του κόσμου· ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ ‘ έξει το φως της ζωής»

Πρόσθεσε πως “οφειλουμε να σκεφθούμε την ομολογία ενώπιον του Χριστού και να γίνουμε μάρτυρες της αγάπης του Χριστού. Η Αγία Παρασκευή γίνεται ιατρείο ψυχών και σωμάτων και μας προβάλλει την δυνατότητα της ομολογίας, για να δούμε την πυξίδα που είναι ο Χριστός”

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής του προσκυνηματικού ναού, αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ράπτης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Ηλιουπόλεως που ελάμπρυνε την πανήγυρη με την παρουσία του.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Λαρισσαίος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ