Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 | 23:54

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και ιερέων τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολύκαρπου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλλής της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Αρχικά ο π. Χρυσόστομος ανέλυσε τον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Μαρίνας, κάνοντας αναφορά στα τρία Ρήματα του Συμβόλου Της Πίστεως, «Πιστεύω», «Ομολογώ», «Προσδοκώ», τονίζοντας το νεανικό θάρρος της Αγίας να τα κάνει πράξη στη ζωή της παρόλο που ήταν μόλις 16 χρονών. «Είχε μέσα της ως νέος άνθρωπος τα χαρακτηριστικά που έχει ο λόγος του Χριστού, το Ευαγγέλιο μας! Δηλαδή την επανάσταση διότι ο λόγος του Χριστού μας είναι κατ`εξοχήν επαναστατικός», επεσήμανε ο π. Χρυσόστομος.

Επίσης κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να φωτιστεί από το φωτεινό μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και με θάρρος να κάνει τη δική του επανάσταση ομολογώντας Χριστό, προσδοκώντας την εύνοια του Θεού και ακολουθώντας τον Ευαγγελικό διαχρονικό επαναστατικό λόγο του Χριστού.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων μνήμης από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Συμμετείχαν η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας “η Ρωμανία” και ο Σύλλογος Ποντίων Ηλιουπόλεως “η Τρυγόνα” και εν συνεχεία λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με χορό.

Φωτογραφίες: Μάρκος Παπαγεωργίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ