Δε, 15/07/24 | 6:21

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Αγία Γλυκερία Γαλατσίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από όλη την Αθήνα πανηγυρίστηκε η μνήμη της οσιοπαρθενομάρτυρος Γλυκερίας, στον ομώνυμο περικαλλή ναό του Γαλατσίου.

Στον αποψινο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Τον πλαισίωσαν δεκάδες ιερείς της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Ιάκωβος μιλώντας για την αγία Γλυκερία και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ηγεμόνα της εποχής, τόνισε ότι το διαχρονικό μήνυμα των αγίων είναι ότι “δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την ανθρώπινη αδυναμία εάν δεν έχουμε μια πνευματική μετακίνηση και δεν αναπτύξουμε τον πνευματικό άνθρωπο ώστε να έχουμε πραγματικό σύνδεσμο με τον Κύριό μας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “οι άγιοι έρχονται για να μας φανερώσουν τις αιώνιες αλήθειες. Οφείλουμε όποω οι Άγιοι, ετσι κι εμείς να κατέχουμε μέσα μας τον Θεό. Να μην είναι μια ακαθόριστη έννοια που απλά πιστεύουμε χωρίς όμως να απασχολεί την ζωή μας και την ύπαρξή μας καθημερινά. Η ζωή του χριστιανού δεν ανήκει ολοκληρωτικά σε αυτόν αλλά την προσφέρει ως αντίδωρο στους άλλους ανθρώπους, την προσφέρει της διακονία της αγάπης και της κοινωνίας με τον συνάνθρωπο”.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Αϊβαλιώτης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θαυμακού για την τιμητική παρουσία απόψε στο ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ