Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:35

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Βασιλείου στα Εξάρχεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Ιησού Χριστού, καθώς και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου επί των οδών Μπουμπουλίνας & Μετσόβου στα Εξάρχεια.

Παρά το δριμύ ψύχος αρκετοί πιστοί και ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμμετείχαν στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην έννοια του έτους και πως “εμείς οι χριστιανοί μέσα από κάθε έτος και μέσα στο χρόνο ετοιμαζόμαστε για την αιωνιότητα”. Επίσης έκανε αναφορά στην προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου που η μνήμη του τοποθετήθηκε στην αρχή κάθε νέας χρονιάς.

Ο περικαλλής αυτός Ναός του Αγίου Βασιλείου οδού Μετσόβου, χρονολογείται από το 1933 και οι αγιογραφίες αποτελούν έργο του Κωνσταντίνου Αρτέμη εξ Αμοργού, ενώ φυλάσσει τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Βασιλείου σε ειδική ξυλόγλυπτη λειψανοθήκη.

Για την οργάνωση της πανηγύρεως μερίμνησαν και επιμελήθηκαν ο προϊστάμενος του ναού, π. Χριστοφόρος Δημόπουλος και οι συνεργάτες του.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ