Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 | 21:51

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Στεφάνου στη Σαφράμπολη Νέας Ιωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα πανηγυρίστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου στη Νέα Ιωνία όπου υπάρχει ομώνυμος Ιερός Ναός, ο μοναδικός στην Αττική.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης πρώην Ν.Ιωνίας κ. Κωνστανταντίνος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη και πλειάδα ιερέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μέντης αναφερόμενος στο μαρτύριο του πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Ιδιαιτέρως τόνισε την οικουμενική διάσταση της Καινής Διαθήκης και την ανωτερότητα της χάριτος σε σχέση με τον Μωσαϊκό νόμο. Επίσης αναφέρθηκε στην αξία της συγχωρητικότητας, αναλύοντας την φράση του πρωτομάρτυρος “Κύριε μη στήσεις αυτοίς την αμαρτία ταύτην”, προσθέτοντας ότι “όποιος δεν είναι σε θέση να συγχωρεί, δεν μπορεί να ομολογήσει τον Χριστό”.

Στο τέλος του εσπερινού ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Επιφάνιος Αρβανίτης ευχαρίστησε εκ μέρους του κλήρου τον πολιό ιεράρχη και πρώην ποιμενάρχη κ. Κωνσταντίνο, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Μητροπόλεως στην Ρουμανία ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη κ. Δανιήλ, προσκύνησαν το λείψανο του Αγίου Στεφάνου περίπου 250.000 πιστοί”, τονίζοντας πόσο μεγάλη ευλογία είναι η ύπαρξη του λειψάνου του Αγίου Στεφάνου για την ενορία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ