Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:23

Ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε έναν κατάμεστο, από πιστούς, Ναό τελέστηκε απόψε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ, χοροστατούντος του Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών. Τον κ. Συμεών πλαισίωναν ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ το παρών έδωσε και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κα Εύα Κοντοσταθάκου.

Ο κ. Συμεών, στην ομιλία του προς τους πιστούς, αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά του Αγίου Αιμιλιανού, ενός ανθρώπου κατασταλαγμένου, χωρίς μεταπτώσεις στα πιστεύω του.

“Ήταν η αποφασιστικότητα με την οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ζωής του, στον κώδικα που του επιβάλλει η αγάπη του για τον Θεό. Η τόλμη και όχι η παρορμητικότητα του, που περιείχε μέσα της βαθιά σύνεση και συνείδηση στον δύσβατο δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει. Τέλος, η σταθερότητα με την οποία διένυσε τη διαδρομή αυτή, χωρίς αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, αλλά με απόλυτη επίγνωση του τιμήματος”.

O κ. Συμεών συμπλήρωσε πως “Αυτά τα χαρακτηριστικά αν τα δουλέψουμε μέσα μας, ίσως τότε αναθεωρήσουμε πολλά για τον εαυτό μας και τη ζωή μας.

Έκλεισε ευχόμενος “Να μη χαράζει την πορεία της ζωής μας η αμαρτία, αλλά η αγιότητα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ